zondag 20 mei 2012

Circus Larz Italiano v.a. 30 mei in Hoogeveen


Remo Larz presenteert met trots zijn Italiano circus. Vanaf woensdagavond 30 mei begint de eerste voorstelling op het Prins Mauritsplein. Een traditierijke circusshow met acrobaten, jongleurs, trapezewerkers, clownerie en veel dieren. Bezoekers kunnen genieten van een vrijheidsdressuur van paarden voortgebracht door Emiliano Larz.
Verder heeft het circus een groep exoten bestaande uit kamelen, Zuid-Afrikaanse runderen en tijgers. Het publiek kan tijdens het ruim twee uur durende programma ook acts verwachten met Schotse hooglanders, lama’s en duiven. De eerste voorstelling is woensdag 30 mei om 19.00 uur en ook donderdag 31 mei is er om deze tijd een voorstelling. Vrijdag zijn er twee voorstellingen om 16.15 en 19.00 uur en zaterdag 2 juni om 15.00 en 19.00 uur. De laatste voorstelling is zondag om 14.00 uur.
 

 

Het circus heeft al onder veel meer namen gereisd. Lang geleden reisde dit circus ook al onder de naam Circus Italiano. Reden voor de vele naamswisselingen is veelal dat het circusleven geen vetpot is en nieuwe namen ook weer nieuw elan en nieuwe nummers doen vermoeden.
In de jaren ’90 en ’00 reisde men als
  • Grand Cirque de l’Europe de l’Est (Groot circus van Oost-Europa)
  • Circus van Moskou / Cirque de Moscou
  • Moscow Star Circus

En nu dus Circus Iarz Italiano. De huidige naam is waarschijnlijk de meest “correcte” die men gebruikt, aangezien de familie Iarz heet, en ze oorspronkelijk uit Italië komen. Volgens de websites circuswereld en het daarbij behorende forum is het geheel goed om aan te zien en zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Twitter Bird Gadget