vrijdag 27 april 2012

Koninginnedag in Hoogeveen e.o.

KONINGINNEDAG
maandag 30 april

  9.00 uur kinderrommelmarkt op de Schutstraat 
10.00 uur braderie op de Hoofdstraat
  9.30 uur straatvoetbaltoernooi op de kruising Grote Kerkstraat met de Hoofdstraat

20.00 uur 
gezellige terrasjes met livemuziek  
Hoofdstraat-Noord.

Koninginnedagviering in Wolfsbos

Goochelaar Adam presenteert aan de kinderen zijn goocheltrucs of tovert plots een leuke balloncreatie. Muziek is er volop. o.a. John Kleine komt zingen en de Hiphopschool Urban Unity, opgericht door Rapper Zukarn van Crime2Rhyme laat dit jaar voor de tweede keer zien wat zijn hiphopproject in Hoogeveen tot nu toe heeft bereikt. Ook Romulco modelbouw is van de partij. Zij geven weer een prima show weg van wat met (meest zelfbouw) radiografische auto’s on en off te road binnen een circuit mogelijk is. Dit jaar geeft de NNMG vrachtwagenclub een show naast het gymnastieklokaal aan De Wielewaal. En de jaarlijkse braderie ontbreekt ook nu niet. Alle activiteiten tussen 9.00-16.00 uur vinden plaats in het vierkant Koekoeklaan, Spechtlaan, De Wielewaal.
 
Koninginnedag in de Weide

Wijkvereniging De Weide organiseert de volgende activiteiten bij winkelcentrum De Weide. 

Kinderrommelmarkt: 9.00 uur tot 16.00 uur
gehouden in de passage en tussen het winkelcentrum en de bibliotheek.

Er is ook een minikermis met o.a. een piratenschip, klimvuurtoren, kindertreintje, draaimolen, er is een springkussen met glijbaan , een speciaal springkussen voor de kleintjes met de naam kinderparadijs een paddenstoel springkussen voor de allerkleinsten.
Oud Hollandse spelen: Het traditionele spelletjescircuit voor de jeugd van 3 t/m 12 jaar is ook weer van de partij. De kinderen kunnen een spelencircuitkaart kopen en daarmee kunnen zij aan de spelletjes meedoen De spelletjes zijn onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën.

Programma:
08.00 uur kinderen kunnen op vertoon van hun standplaatskaart hun plaatsen innemen voor de kinderrommelmarkt.
09.00 uur Start kinderrommelmarkt
10.00 uur De attracties gaan open en dat geldt ook voor het touwtrekken, suikerspin, popcorn, poffertjeskraam en viskraam en het rad van avontuur met de vele mooie prijzen.
10.00 uur Verkoop kaartjes voor het spelletjescircuit
11.00 uur Start spelencircuit
15.00 uur einde verkoop kaartjes voor het spelencircuit
16.00 uur einde kinderrommelmarkt, spelletjes circuit, rad van avontuur
16.30 uur Bekendmaking prijswinnaars spelletjes circuit.
Oranje bingo: Traditioneel sluit wijkvereniging De Weide Koninginnedag af met een Oranjebingo. De kaartverkoop start om 19.30 uur.


Grote Kerk Hoogeveen: Oranjeconcert 20.00-22.15 uur door het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.

Wereld record poging Planking: Op het sportpark De Meulewieke Noordscheschut wordt tussen 12.00-16.00 uur getracht het wereldrecord Planking te verbeteren. De uitdaging is om minimaal 1650 personen, het liefst in oranje stijl gekleed uiteraard, aan het ‘planken’ te krijgen, op de voetbalvelden in Noordscheschut. Publiek heeft heen toegang bij deze officiële recordpoging.
Het hele gebeuren heeft een extra dimensie gekregen, omdat stichting ride for hope aanwezig zal zijn. De Ride for Hope is een initiatief van kankerpatiënt Nico Faaij. Als vervend wielrenner bedacht hij een fietsevenement wat alle kankerpatiënten en naasten met elkaar bindt.

Buitenconcerten Hoogeveense Harmonie:
09.30 uur bij Olden Kinholt
10.30 uur bij Westerkim

Hollandscheveld: Men start om 8.00 uur met de Oranjemarkt en vrijmarkt in het centrum van het dorp. Voor de kinderen is er tussen 10.00-13.00 uur een spelparcours. Diverse andere activiteiten vinden over de gehele dag plaats, waaronder een optreden van Harrie Harrewar met zijn dieren. Meer info

Nieuw Moscou: Om 9.00 uur wordt traditioneel gestart bij het buurthuis met het zingen van het volkslied. De muzikale begeleiding is in handen van de muziekgroep Juiana de Bazuin. Een half uur laten vinden er diverse activiteiten plaats waaronder een optocht voor de kinderen met hun versierde fietsen.

Nieuweroord: Hier begint om 9.00 uur een buurtenvolleybaltoernooi bij het evenemententerrein. Om 10.00 uur een kinderbingo in de Vuurkorf en deze is ’s avonds voor volwassenen. Voor de kaarters is er dan een klaverjastoernooi.

Noordscheschut: – De SSN en café Troost houdt een fietstocht langs de mooiste plekjes in de buurt. Start om 13.00 uur.

Veiling Tuincentrum strijker krakeel 26a
Veiling van tuinplanten, aanverwante artikelen en andere kavels van een witte damesbakfiets tot een set kop en schotels, van schilderijen (van de hand van de bekende Iolanda Monteiro) tot pedicurebonnen en vele andere leuke dingen. De aangeboden kavels zijn vanaf 12.00 uur te bekijken bij het tuincentrum krakeel 26a en op de site van worldservantshoogeveen.nl. De veiling, ten bate van de bouw van woningen bij een school in Lunga (Malawi), start om 14.00 uur. Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma met o.a. springkussen, grabbelton, ballenbak, speurtocht e.d.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Twitter Bird Gadget